Βιογραφία

Ο Δημήτρης Τσιμπάνος γεννήθηκε σε μουσικό περιβάλλον και άρχισε τα μαθήματα κλασσικού πιάνου σε μικρή ηλικία στη γεννέτηρά του Λαμία με τον κύριο Πατεράκη. Συνέχισε τις σπουδές του στην Αθήνα στο Athenaeum και στο κλασσικό ωδείο Χολαργού όπου απέκτησε πτυχίο και δίπλωμα πιάνου. Κατόπιν φοίτησε στην ακαδημία Liszt της Βουδαπέστης με καθηγητές τον András Kemenes, τον Balázs Szokolay και τον Nagy Ervin. Αφού συμμετείχε σε διάφορες συναυλίες σύγχρονης κλασσικής στο εξωτερικό και εσωτερικό, στράφηκε στη σύνθεση με καθηγητή τον διακεκριμένο συνθέτη Μιχαήλ Τραυλό. Πήρε πτυχίο αρμονίας, αντίστιξης και φούγκας, ενώ το έργο του «O Xορός των Ξωτικών” βραβεύτηκε στο διαγωνισμό του εργαστηρίου Νέων Ελλήνων συνθετών αφιερωμένο στον Θεόδωρο Αντωνίου για τα 80ά του γενέθλια.

Από το 2011 και παράλληλα με την ενασχόληση του με την σύγχρονη κλασσική μουσική, ξεκίνησε την πορεία του στην εγχώρια pop-rock μουσική σκηνή, αρχικά με το σχήμα του Μιχάλη Τασίνα & New Rock Times, με τον τραγουδιστή του οποίου συνεργάζεται μέχρι και σήμερα, συνεχίζοντας την πορεία του στα σχήματα της Τάνιας Κικίδη, του Δ. Καρρά, του Φώτη Ανδρικόπουλου, της Θεοδωσίας Τσάτσου.

Στο ενεργητικό του συμπεριλαμβάνονται και συμμετοχές του στα cd “BETH” και “ΟΝΕ ΜΙNUTE” της παγκοσμίως φημισμένης φλαουτίστας Iwona Glinka με συνθέσεις για σόλο φλάουτο, με την οποία έχουν στενή συνεργασία. Από το 2017 είναι μέλος του composer’s club της phasma music.

Το διάστημα αυτό δουλεύει ως session μουσικός, διδάσκει πιάνο-keyboards και αρμονία, συνεχίζει να γράφει έργα σύγχρονης κλασσικής μουσικής, ενώ ξεκίνησε και μια σειρά από cover videos. Oι επιρροές του πολλές, από κλασσική και βυζαντινή μουσική μέχρι τζαζ, ροκ και μέταλ.